Egy új ház építésénél, vagy a meglévő felújításánál mindig lényeges szempont, hogy az árakat a lehető legalacsonyabban tudjuk tartani. Az ablak ár is beletartozik ezekbe a költségekbe, főleg akkor, ha egyszerre több nyílászárót is be kell szereznünk.

Minél több mindenre van szükségünk egyszerre, annál nehezebb kigazdálkodni a beruházásunkat. Azonban vannak olyan dolgok, amelyeket nem lehet, vagy legalábbis nem érdemes külön-külön, részletekre bontva véghezvinni. Egy új ház építésénél szükséges, hogy minden beszerelésre kerüljön, azonban felújításnál már kész anyagból kell dolgoznunk. Ha a külső szigetelést akarjuk feljavítani, akkor érdemes ezzel egy időben kicserélni a nyílászárókat, hogy később ne kelljen attól tartanunk, hogy sérülni fog a ház külseje.

A műanyag ablak ár, ha nincs viszonyítási alapunk, első ránézésre magasnak tűnik. Azonban ha megvizsgáljuk, hogy milyen szempontoknak kell eleget tennie, akkor máris változik a teljes kép arról, hogy a végső összeg mégis hogyan néz ki. A legfontosabb, hogy ezeket a nyílászárókat nem úgy tervezik meg, majd készítik el, hogy pár éven belül le kelljen cserélni őket. Mivel a műanyag nem bomlik, ezért lényegében az örökkévalóság végéig kellene kitartania, mindezt úgy, hogy csak egyszeri beruházásról van szó. Természetesen ebbe a képbe beleszólhatnak váratlan sérülések, amelyeket nehéz kikerülni, például ha a gyerekek játék közben véletlenül betörik az üveget, vagy valamilyen baleset folytán olyan mértékű terhelésnek van kitéve az alapból strapabíró profil, hogy nem bírja tovább. Azonban kellő odafigyeléssel ezek esélyét minimálisra lehet csökkenteni, és ilyenkor tökéletesen alkalmas arra, hogy végezze a rá kiszabott feladatot.

Egy másik aspektus, hogy az ablak ár magába foglalja a profilt, az üveglapokat, a benne megtalálható anyagok minőségét, valamint az elkészítésbe befektetett időt és energiát. Mivel elég specifikus termékről van szó, ezért nem minden utcasarkon találhatóak meg például a műanyag profilok gyártásáért felelős vállalkozások. Ezektől a helyektől kell a forgalmazó cégnek megrendelnie a profilt, majd felügyelni a szállítást az összeszerelő helyekre, ahol méretre vágják őket, majd kiegészítik a tökéletesen beleilleszkedő üvegekkel. Az üveglapok közé sem levegőt, hanem nemesgázt pumpálnak, mivel ennek a hőszigetelési értéke sokkal jobb, mint a levegőé. Mivel az esetek többségében az üveg felülete jóval nagyobb, mint a körülötte keretet képző profiloké, ezért ez sem egy elhanyagolható szempont.

Önmagában a nyílászáró mérete is hatalmas súllyal bír abban, hogy milyen magas lesz a végső ablak ár. Minél kisebb, annál olcsóbb, és ahogy növekszik a mérete, úgy emelkedik a végösszeg is. Egy másik befolyásoló tényező, hogy két vagy három üveglapot helyezünk el, esetleg a kinti oldalra különleges, például savmart üveget helyezünk el. Ez hasznos tud lenni, ha olyan helyiség néz az utcafront felé, amelyen nem szeretnénk, hogy más emberek belessenek. Ez persze oda-vissza működik; ha ők nem látnak be, mi sem fogunk tudni kilátni, azonban egy mellékhelység esetében mégis praktikus tud lenni, mivel a fényt ettől függetlenül átengedi, és mégsem kell kellemetlenül éreznünk magunkat.

Összességében tehát a műanyag ablak ár több tényezőből áll össze. A belefektetett munkaórákról nem esett szó, amelyben elkészítik a megrendelt terméket, valamint a szakemberekről, akik gondoskodnak arról, hogy méltó módon el tudják foglalni a helyüket ezek a darabok a falnyílásokban. Reméljük, cikkünkkel sikerült jobb rálátást biztosítanunk Önnek erre a témára!

 

 

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!